De Schurkenstaat Erdogan


ErdoganHet was 11 januari van dit jaar dat bijna alle wereldleiders zich hand in hand aansloten tijdens de immense protestmars in Parijs. Aanleiding was de verontwaardiging over de Jihadistische aanslag op de redactie van het linkse spotprenten blad Charlie Hebdo en een Israëlische Supermarkt.
In deze hypocrietste protestmars van de eeuw, die stond voor persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, liep ook de Turkse premier Ahmet Davutoglu mee.

Nu drie maanden later heeft de Turkse dictator en tiran Tayyip Erdogan een wet ingevoerd die de politie het recht geeft om demonstraties in zijn land met politiekogels de kop in te drukken.
We weten inmiddels al langer dat deze doorgeslagen machtswellusteling zijn gevangenissen volstopt met de vrije pers en andere critici uit de Turkse samenleving, die zijn egocentrisch politieke beleid openbaar in twijfel brengen. Maar wanneer je besluit om de groeiende verontwaardiging in je eigen land met kogels te beantwoorden, dan verteld de geschiedenis dat je dagen zijn geteld en hetzelfde lot boven je hoofd hangt als het Roemeense echtpaar Ceaușescu, die tot op de dag van hun executie aan een persoonlijkheidswaanzin leden.
Nu Erdogan zijn intreden heeft gedaan in zijn witte ‘optrekje’, dat 50 keer groter is dan het Witte Huis en met 91.000 vierkante meter tussen de 275 en 340 miljoen euro heeft gekost, is Erdogan hard op weg om de Nikola Ceaușescu van de 21 ste eeuw te worden.

Paleis Erdogan

Social tagging: > > > > >

2 Responses to De Schurkenstaat Erdogan

 1. En toch blijft de Turkse bevolking op hem stemmen.

  Net zoals de Nederlandse bevolking maar blijft stemmen op al die liberale partijen, terwijl ze toch keihard lopen te klagen over alle liberale maatregelen die er worden getroffen.
  Vorige week stond in dagblad De Limburger (VVD propagandablaadje) een artikel over de PGB tarieven die in enkele gemeenten waren gedecimeerd. En toch stond er na al het geklaag en gevloek WEER NIET in het artikel dat de mensen daar toch echt zelf voor hebben gezorgd. Want: van de mensen die GAAN stemmen, kiest 85 % voor een liberale partij en de mensen die niet gaan stemmen, laten de keuze over aan een ander.

  Mensen zijn toch rare dieren.

  • Herman Vogel schreef:

   …Ook hier geldt: “Het volk krijgt de regering die het verdient”.
   Met het huidige systeem zou er pas iets kunnen veranderen wanneer het verkiezing opkomst-percentage NUL is….

Geef een reactie

Translate »
UA-51714988-2