Depressief van het RIVM


waterpijp.willemalexanderNu door de zachte winter het RIVM zijn vaccinatie-drift niet tot ‘Code Rood’ kon uitventen, gebruikte ons ‘Ab Osterhaus-Leugenlab’, afgelopen week de media om ons bang te maken voor medicinale kruiden en groene thee.
Het RIVM liet weten dat het toenemende gebruik van kruidenpreparaten in combinatie met medicijnen, niet geheel zonder risico is en waarschuwde voor ‘Zelf-dokteren’.
Naar mijn idee slaat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu hiermee niet alleen de plank behoorlijk mis maar verdraaien zij de werkelijkheid.

Voordat de farmaceutische industrie massaal zijn zakken ging vullen, door ons de meest verderfelijke pillen en poeiers voor te schrijven, lag de bron (of wortel liever gezegd) van hun buitensporig duren preparaten in de natuur.
Onze voorouders waren al bekent met de heilzame en geneeskrachtige werking die de natuur ons in menige berm en bosrand bood.
Met de komst van de farmaceutische multinationals als Bayer, Glaxo, Novartis e.a. werden de geneeskrachtige eigenschappen van deze bloemetjes en plantje vercommercialiseerd en lijkt de mens, mede door de Westerse geneeskundige aanpak, sterk vervreemd geraakt van deze unieke plantenkennis.
Het ging pas echt ver toen de farmaceutische industrie, ipv ‘medicijnen’, het predikaat ‘geneesmiddel’ aan hun pillen toekende. De bijverschijnselen, gebrekkige bijsluiters, gaat het in de meeste gevallen slecht om symptoom bestrijding. Het raakt niet de kern en heeft het als zodanig niets met ‘genezing’ van doen.

Sint JanskruidSint-Janskruid
Hoewel het Sint-Janskruid de medicinale eigenschap heeft om onze neerslachtigheid en innerlijke onrust weg te nemen, zegt het RIVM dat we beter naar onze huisarts kunnen gaan voor een antidepressiva, een middel van Prozac, waar bijna de helft van de Nederlanders niet beter van is geworden maar inmiddels wel verslaafd aan is. De farmaceutische industrie wrijft in zijn handen en lobbyt voort.

De pogingen om de zgn. ‘Kwakzalvers’ naar de brandstapel te verwijzen, is van alle tijd en tot een sport geworden van de Westerse farmacie, die toenemende commerciële belangen heeft en de ‘alternatieve geneeswijze’, in al zijn vormen de das om wil doen.

Tendens
Een niet te onderschatten aspect is wel het feit dat door de huidige zorgkosten en hoge eigen risico, een toenemende groep in de samenleving een bezoek aan hun apotheek mijden en gedwongen worden tot ‘Zelf-dokteren’.

 

Social tagging: > > > > > > > > > > > >

2 Responses to Depressief van het RIVM

  1. Elizabeth schreef:

    Laten we hopen dat het de noodkreten van een zinkend schip zijn… inderdaad, de bijwerkingen van de zg geneesmiddelen zijn vaak erger dan de kwaal en het is verbijsterend dat mensen maar klakkeloos slikken wat zij krijgen voorgeschreven. Kruiden en homeopatische middelen dwingen je zelf na te denken en te observeren wat goed is voor jouw lichaam.

Geef een reactie

Translate »
UA-51714988-2