Snotneus Fons de Poel

fons de poel copy‘Snotneus!’. Dat is het statement waar de vleesgeworden autoriteit van het KRO programma Brandpunt, Fons de Poel zijn programma op 14 april 2015 mee afsloot.
Hij doelde op GroenLinks Tweede Kamerlid Jesse Klaver.

Fons de Poel toonde aan het eind van Brandpunt beelden van de hoorzitting tussen Baron Rik van Slingelandt, die uitleg kwam geven over zijn beslissing om de top van Staatsbank ABN-AMRO een salarisverhoging van 100.000 euro te geven.
De maatschappelijke en politieke onrust die daardoor was ontstaan, gaf Jesse Klaver de vrijheid en het recht om openlijk te twijfelen of Baron Van Slingelandt wel van dezelfde planeet kwam als hij.

Het eindoordeel van ABN-AMRO Snabbelkoning Fons de Poel over Jesse Klaver’s optreden was glashelder: ‘Snotneus!’. ‘Dit was Brandpunt. Goedenavond’.

Buiten het feit dat een presentator niet naar zijn eigen mening wordt gevraagd over de nieuwsitems die hij brengt, is een dergelijke kwalificering richting Jesse Klaver’s wanhoopspoging om de graaiende en arrogante ABN-AMRO top weer te laten landen op moeder aarde, wel erg hypocriet. 

In plaats van zelf grondig en gedegen journalistiek onderzoek te doen, maakt Fons de Poel het zich gemakkelijk door oude nieuwsitems te ‘verclippen’ en deze van ‘rechts-kansel-gekwetter’ te voorzien om het vervolgens goedkoop af te doen met een waarderingscijfer.

Om een voorbeeld te geven, geeft Fons de Poel, in de uitzending van 14 april 2015, Marine le Pen ‘2-Brandpunten’ omdat zij bonje met haar vader heeft en voetballer Dirk Kuyt ‘8-Brandpunten’, omdat hij weer bij Feyenoord gaat spelen….(?) Voor Jesse Klaver heeft Fons de Poel geen ‘Brandpunten’ want dat is volgens deze Rechtse-KRO-Bal nog maar een ‘Snotneus’.

Fons de Poel krijgt van mij Nul-Brandpunten! Jesse Klaver een ruime voldoende !….

Bekijk onderstaande video….

3 gedachten over “Snotneus Fons de Poel

  1. Hier is wel wat meer aan de hand. Groenlinks, de partij van Jesse Klaver, heeft namelijk enkele jaren geleden tijdens de demissionaire (=zwakke) toestand van het kabinet het ESM-verdrag onderschreven. Het verdrag dus op grond waarvan nu onze hele samenleving mag worden uitgeplunderd met als doel het financieel overeind houden van graaiende bankiers.

    Het is dan wel een beetje vreemd dat een afgevaardigde van Groenlinks het onbeschaamde graaien van bankiers ter discussie mag stellen terwijl zijn eigen partij diezelfde graaiende bankiers al jaren geleden in de kont is gekropen. Kennelijk is de held van het verhaal -Jesse Klaver- nog veel stiekemer en corrupter dan Fons de Poel.

    Vergeet de politiek maar mensen: de bankaire sector en het hele politieke spectrum zijn rot tot op het bot. Eerlijk geld als wettig betaalmiddel heeft namelijk helemaal geen graaiende bankiers en politieke flierefluiters als tussenhandelaren nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *