Sport


Boycot WK Judo Rusland

Het is nog maar enkele weken geleden dat heel Nederland vol afschuw rouwde om de slachtoffers van MH17. Mensen verdrongen zich op viaducten en vluchtstroken van de A2 en gooide verse bloemen en knuffeldieren naar de rouwstoet. Het koningspaar tekende het condoleanceregister, de vlaggen gingen halfstok en het hele kabinet heeft in Eindhoven om beurten uren naar een Hercules C-130 staan staren, terwijl Mark Rutte kort daarop beloofde dat de onderste steen boven zou komen.
Al direct na het neerhalen van MH17 wezen alle beschuldigende vingers naar agressor Vladimir Poetin, die met zijn annexatie van de Krim direct verantwoordelijk werd gehouden voor het wapengekletter in Oost-Oekraïne.

Eind deze maand reizen ‘onze’ Judoka’s, Henk Grol en Kim Polling af naar het WK Judo 2014 in het Russische Tsjeljabinsk. Ze zullen daar sporten en handenschuddend op de foto gaan met KGB Judoka Poetin.
Maar net als Mark Rutte, Edith Schippers, Camiel Eurlings en Alex en Maxima bij hun bezoek aan de Olympische Spelen in Sotsji, wil je toch niet voor gewetenloze randdebiel worden uitgemaakt, door onderdeel te zijn van de propaganda-machine van deze moordende dictator.
Natuurlijk zullen de judoka’s zeggen dat sport en politiek los gezien moeten worden en zij er jaren hard voor getraind hebben. Maar dat is natuurlijk bullshit! Het gaat om je principes en laten zien waar je menselijke waardigheid ligt! Anders heeft dat zogenaamd rouwen geen enkele betekenis gehad!
Je laat je als judoka toch niet vrijwillig in een Russische houtgreep nemen!

 

Graaiende Bejaarden

Uit mijn transistorradio klinken de hits van Abba, 10cc en Rod Stewart. Het is 22 juni 1975 en met de dreigende wolken vanaf de Noordzee en de indringende geuren van motorolie en verbrand rubber wordt al snel duidelijk waar ik deze zondag ben. Ik heb een kaartje voor de Grote Prijs Formule 1 van Nederland.

Lauda en Hunt Vanaf het glooiende duinterrein op het circuit van Zandvoort heb ik een goed overzicht op de Panoramabocht en zie hoe Niki Lauda met zijn bloedrode Ferrari een laatste verwoede poging doet om voorbij de snellere Hesketh-Ford van zijn grote rivaal James Hunt te komen. Het mocht niet baten. De populaire Britt en vrouwenverslinder, James Hunt gaat na een bloedstollende race van 75 rondjes op het hoogte punt van zijn carrière door de Hollandse duinen, met een kleine voorsprong, vóór de Oostenrijker over de streep en wint deze koningsklasse van de autosport, Formule 1 1975 in Zandvoort. De Zwitser Clay Regazzoni (Ferrari) wordt derde.

bernie ecclestone
Graaiende Bejaarden

Ik moest hier weer aan denken toen vandaag bekend werd dat de schatrijke 83-jarige Formule 1 eigenaar, Bernie Ecclestone de Duitse rechter van zijn onschuld ‘overtuigd’ had door een schikking te treffen van 75 miljoen euro in ruil voor de gevangenisstraf van 10 jaar, die boven zijn hoofd hing. Deze zelfingenomen Britt van 1,58 mtr, zelf nooit succesvol in een raceauto maar sinds eind jaren 80 het gezicht van de Formule 1, zou 44 miljoen dollar aan smeergeld hebben betaald aan de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky, dat bestemd was voor aandelen in de Formule 1 . Gribkowsky heeft echter verzuimd de Duitse belastingdienst hiervan te verwittigen en heeft inmiddels 8,5 jaar celstraf over zich horen uitspreken.

De topsport lijkt hierdoor al lang zijn onschuld te hebben verloren en de rechtstaat is voor de megalomane graai-bejaarden tot een excentrieke ‘BINGO’ gedegradeerd.
Of het nu gaat om Bernie Ecclestone of de 83-jarige invloedrijke media-conglomeraat, Rupert Murdoch die na het Britse afluister-schandaal van zijn krant ‘News of the World’, zijn straf slim heeft weten te ontlopen en inmiddels wat ‘bijklust’ met de televisie-uitzendrechten van het betaalde voetbal (FOX). Of de 78-jarige voorzitter Sepp Blatter die de FIFA al jaren gebruikt om zijn zakken te vullen.

Het resultaat is: De sport is verworden tot een commerciële geldmachine waar slechts een hand vol wetteloze invloedrijke en machtswellustige graaiende bejaarden op deze planeet zich van weten te bedienen en het weg hebben gehaald bij de ‘gewone man/vrouw’. Zowel het voetbal als de Formule 1 zitten inmiddels voor veel geld achter een decoder.

Olie op het vuur
Ik volg op de BBC een schaarse samenvattingen van de deze koningsklasse seizoen 2014 en zet daarbij louter voor de sfeer een pannetje motorolie op het fornuis. Ik waan mij weer in Zandvoort anno 1975 en de veelzeggende hit S.O.S. van Abba zit meteen weer in m’n hoofd.

Formule 1-1975

Voetbal is Oorlog

FIFAOver een week zal ons Oranje team, onder leiding van Louis van Gaal, aftrappen voor de WK-2014 in Brazilië.
Maar hoe een ‘balletje’ echt moet rollen weet alleen FIFA-baas en voorzitter Sepp Blatter. Dit 78-jarige ego van de wereldvoetbalfederatie ziet zichzelf met omkoping en corruptie voor de vijfde keer herkozen. Zelfs FIFA-bestuurslid Michael van Praag heeft zijn stem voor voorzitter Sepp Blatter uitgesproken. In zijn privé-jet vliegt deze hoogbejaarde gek de wereld rond om de meest armzalige werelddelen op te zadelen met een overdosis aan beton en gras, waar na de WK niemand meer iets aan heeft. Met smeergeld en steekpenningen weet hij de grootste dictators op deze aarde om te kopen om deze voetbal-arena’s vervolgens door slaven tegen een hongerloon en onder mensonwaardige omstandigheden uit de grond te laten stampen.

In 2018 is het de beurt aan Rusland, waar dictator Vladimir Poetin handenwringend de spelen zal omarmen als propaganda voor zijn verderfelijk militair ingrijpen in de Oekraïne.
In 2022 mag
 Qatar de 22ste editie van dit FIFA-circus organiseren. Hoewel dit, na de onlangs bekend geworden en belastende dossiers van een FIFA-klokkenluider, nog op losse schroeven is komen te staan. Maar buiten dat, wie wil er nu achter een bal hollen in een woestijn bij 50 graden…?

Rinus Michels had gelijk: ‘Voetbal is oorlog’.

Roze Sochi 2014

Sochi-2014In de aanwezigheid van koning Willem-AlexanderMaxima, minister president Mark Rutte en minister Edith Schippers, zal op 7 februari de Russische president, Vladimir Poetin zijn spraakmakende winterspelen in Sochi openen. Terwijl afgelopen zomer deze zelfde Poetin nog een wet ingevoerd heeft die elke vorm van propaganda van niet-traditionele seksuele relaties verbied, viert deze zware Nederlandse delegatie gewoon het feestje met Poetin in het ‘Holland Heineken House’ mee.

Deze barbaarse anti-homowet en klopjacht op alles wat maar ‘anders’ seksueel geaard lijkt, heeft er inmiddels voor gezorgd dat leiders en staatshoofden uit omringende landen, bedanken voor ‘Poetin’s Party’. Zo zal de Amerikaanse president Obama, de Franse president François Hollande, de Duitse president Joachim Gauck en de Belgische premier Elio di Rupo, uit respect voor de ‘Rechten van de Mens’, deze spelen ‘boycotten’ door thuis te blijven.
In 1936 gebruikte Adolf Hitler ‘zijn’ Olympische Spelen in Berlijn voor zijn Nazi-propaganda en zijn haat tegen Joden. Vladimir Poetin doet dit anno 2014 nog eens dunnetjes over en wij willen er niets van missen.
Hoe dan ook. Na afloop van deze spelen zullen we ons, in beslag genomen, Greenpeace-schip; ‘Arctic Sunrise’ wel van de Russen terug mogen halen….

Translate »
UA-51714988-2