Koningshuis


ReuzenPanda-Deal

Willem-Alexander in ChinaHet staatsbezoek van Willem-Alexander en Maxima aan China, heeft ons twee heuse Reuzenpanda’s opgeleverd.

In het najaar van 2016 kunnen we deze nieuwe ‘gelukzoekers’ op Schiphol verwelkomen en zal het Pandapaar voor het publiek te zien zijn in het nieuw te bouwen Panda-onderkomen in Ouwehands Dierenpark te Rhenen.

Panda Tax

Deze door de mens met uitsterven bedreigde diersoort, mag dan ogenschijnlijk genoegen nemen met 25 kilo dagverse Bamboescheuten, die ze op aandoenlijke wijze weet weg te kauwen, de werkelijkheid is dat deze slome Carnivoor tussen al die jonge groene blaadjes van nature ook nog wel eens achter een prooi wil aanslenteren. In gevangenschap zal dat vooral neerkomen op panklare kip.

Echter het prijskaartje wat aan deze lucratieve Pandadiplomatie hangt, zal uiteindelijk bij de kassa van de dierentuin in Rhenen door de bezoekers moeten worden opgehoest.

pandaVan onze Belgische zuiderburen weten we inmiddels dat de entreeprijs om hún Lease-Pandapaar te bezoeken, naar 30 euro is opgeschaald.
We kunnen dus gevoeglijk aannemen dat ook deze ‘inspanning’ van Willem-Alexander in China niet bedoelt was om gezinnen met de laagste inkomens, dan wel met een uitkering op Jetta Klijnsma-schaal, hiervan te laten meegenieten.
Een gemiddeld gezin zal bij de kassa van Ouwehands Dierenpark straks zo’n slordige 120 euro uit de knip moeten wippen om een glimp op te vangen van dit Knabbelend-Luie-Lease-Duo.

WNF

Een saillant detail is dat Prins (Opa-smeergeld) Bernard zich ook al eens als ‘dierenliefhebber’ ontpopte.
Als mede-oprichter en met de Panda in het logo van het WNF
(Wereld Natuur Fonds) stroopte onze prins er in Afrika lustig op los om paleis Soestdijk vol te kunnen hangen met zijn trofeeën van inheemse met uitsterven bedreigde diersoorten….

euTerug naar onze Sobere Opvang
Terwijl al onze falende volksvertegenwoordigers zich angstig als één blok achter het CDA-Hekwerk van Sybrand Buma schaard, blijven bootvluchtelingen niet alleen verdrinken tijdens hun erbarmelijke overtocht op de Middellandse Zee maar schenden alle parlementariërs die de andere kant blijven opkijken, het verdrag van de ‘Rechten van de Mens’ (Conventie van Genève – 1951) en maken zij zich indirect schuldig aan moord.

Dat Willem-Alexander ons land voor een bedrag van 15 miljoen euro twee panda’s door de strot laat duwen en van ‘Bed, Bad en Brood’ voorziet, is volgens mij niet meer uit te leggen aan de vluchtelingen die in het Nijmeegse tentenkamp van de VVD’ers Halbe Zijlstra en Klaas Dijkhoff een zeer sobere opvang hebben gekregen en zonder verwarming de winter in gaan.

Mag Willem-Alexander dan vanuit China zijn zorg uitgesproken hebben over de ontstane onrust in ons land, als het gaat om de intolerante houding t.a.v. de vluchtelingen, lijkt hij echter geen oog te hebben voor de vluchtende- en in nood verkerende medemens die vaak voor Hollandse bommen, huis en haard hebben moeten achterlaten.
Economische handelsbelangen, welvaart en de groei van zijn eigen aandelenportefeuille lijken voor onze koning meer te betekenen dan ‘Welzijn’ en een menswaardig bestaan. En dat is precies de reden waarom de Panda een met uitsterven bedreigde diersoort is….

circus sharon dijksmaCircus Sharon Dijksma
Naast de lange stoet aan multinationals die het koningspaar in China op de voet volgden, bevond zich ook PvdA-staatssecretaris en vriendin van de Clinton’s Sharon Dijksma.
Hoewel ikzelf nooit iets heb gehad met dieren die tot kunstjes gedwongen worden, maakte zij bijna een jaar geleden een einde aan de ‘wilde dieren’ in het circus. Het lijkt dan toch wat hypocriet wanneer je eerst het einde van Circus Herman Renz inluid om vervolgens mede-ondertekenaar te zijn van Willem-Alexander’s commerciële Beren-Handel….

Chinese Berendeal
Voor de Chinese president Xi Jinping, die de ‘Rechten van de Mens’ en heel Amnestie International al lang aan zijn communistische laarzen heeft gelapt, is deze beren-uitleen-deal van 15 miljoen euro, goed uitgepakt.
Vastgoed-magnaat, miljardair en eigenaar van Ouwehands Dierenpark Marcel Boekhoorn, die vorig jaar nog goed was voor een geschat vermogen van 1,3 miljard euro, liet vanuit China direct na zijn fotomomentje weten, dolblij te zijn met zijn nieuwe ‘aanWinst’….


De actuele stelling voor dit moment blijft: “Zou een Nederlandse gemeente het aandurven om twee vluchtende asielzoekers tijdelijk opvang en verzorging te bieden voor een bedrag van 15 miljoen euro?”

 

JUMBO-Jet voor de Koning

Embraer-Willy-JumbojetNu Willem-Alexander zijn nieuwste speeltje, de Embraer 190 superjet heeft besteld, waarmee hij straks zijn uitkeringsgezinnetje, op luxueuze wijze van hun Villa aan de Griekse kust, non-stop naar hun Haciënda in Argentinië kan vliegen, lijkt er voor de schoolgaande jeugd tijdens de Koningsspelen van 24 april 2015, niet veel meer in te zitten dan een gesponsord Unilever ‘Obesitas-Ontbijtje’ van de JUMBO-Supermarkten.
Omdat het vliegbrevet van Willem-Alexander niet veel verder vliegt dan de oude ‘straaljager’ van zijn moeder, zal Willem-Alexander bijgeschoold moeten worden om ook deze kist eigenhandig in Argentinië aan de grond te mogen zetten.
Embraer-190-JetEen meer voor de hand liggende optie zou zijn; wanneer Maxima, bij wijze van Wiedergutmachung, de onschuldige oud-Transavia piloot Julio Poch meteen uit de Argentijnse gevangenis haalt en deze tot koninklijk gezagvoerder, op hun nieuwe JUMBO-jet bombardeert. …Eind goed, al goed.

Hoewel het bekend is dat het overgrote deel van de Nederlanders nog in deze narcistische en geldverslindende ‘Oranje-Sprookjes’ wil geloven, ben ik toch benieuwd waar ons belastinggeld bij het eerstvolgende speeltje van Willem-Alexander aan op gaat. Dit tweemotorig luchtkasteel, van Braziliaanse Makelij, heeft ‘ons’ in ieder geval al 40 miljoen euro gekost!
De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat ik ondertussen gewoon rustig door kan gaan met participeren…..

 

Help, Mijn Koning is Klusser !

Koningspaar aan de slag bij kinderboerderijAls het een symbolisch opgelegde taakstraf zou zijn, dan kon ik het wel begrijpen, maar wanneer één dag in het jaar de Monarchistische mouwen worden opgerold en zelfs Opoe Trix uit haar Paleis word gehaald om, in het meest afgelegen gehucht van ons land, ramen te zemen en muren te schilderden, van een door onze regering wegbezuinigde kinderboerderij, dan kan ik de PR-boodschap, die daarvan uit zou moeten gaan, toch niet helemaal duiden.

Worden ze in hun Paleizen omringd door een heel leger lakeien, hoveniers en chauffeurs, nu zien we Willy ineens palen in de grond slaan, Maxima loopt schater-spattend met een verfroller, terwijl Opoe Trix met spons en zeem op een wankel trapje haar Majestueuze heup in de waagschaal legt.

Tijdens het zorgvuldig ingeplande pers-moment snorren de camera’s en is de beeldvorming van dit ‘Gekroonde-Klusteam’ vastgelegd. Had het Koningspaar zich in het Oostenrijkse Lech, na de ‘Happy-Snow-Shoot’, de pers nog gewaarschuwd, om hen de rest van het jaar met rust te laten, hier zijn de fotograven weer welkom om voor ‘volk en vaderland’ hun zogenaamde maatschappelijke betrokkenheid vast te komen leggen.

Trix en NLDoetMet enige verbeeldingskracht is de boodschap mij duidelijk; De hypocrieten Oranjes willen zich als actieve weldoeners laten vastleggen. Maar waarom zagen we dan geen klussende Willem-Alexander die zijn eigen aanlegsteiger timmert voor zijn villa aan de Griekse kust…? Maar laat hij daarvoor de belastingbetaler 600.000 euro betalen…. Of zijn WerkPaleis Noordeinde ‘laat’ verbouwen voor 35 miljoen euro…. En zelfs zijn Troonrede niet zelf in elkaar kan spijkeren.

Met meer dan 600.000 werkloze in ons land, zou je natuurlijk ook heel veel goede krachten betaald werk kunnen laten doen, dat hoognodig gedaan moet worden. Zoals bijvoorbeeld het opknappen van bouwvallige kinderboerderijtjes. We plaatsen toch ook geen vrijwilligers op de Zuid-As om de boardrooms van ABN-AMRO of ING te bemannen….

Mocht u dit vrijwilligerswerk toch een warm hart toe dragen, dan kunt u natuurlijk lid worden van Stichting NLDoet. Ze komen echter daarvoor in ruil niet bij u de ramen zemen of klussen, maar wel ontvangt u als welkomsgeschenk, de ‘Unieke Koninklijke Verjaardagskalender’…. Ook mooi.

 

Koninklijk JUMBO Ontbijt

KoningsspelenZoals onze Nationale tekstdichter John Ewbank, vorig jaar al in zijn Koningslied door Marco Borsato liet vertolken, ‘Is dit de dag die je wist die zou komen’
Daarom zal net als vorig jaar onze jarige Willem-Alexander, onder het mom: ‘Geef het volk brood en de koning zijn spelen’, op vrijdag 27 april weer een Koninklijk-ontbijt serveren tijdens de ‘Koningsspelen 2015’.
Hoewel ik denk dat de meeste schoolgaande kinderen deze ‘feestdag’ liever zelf hadden ingevuld, worden zij geacht om op deze schooldag deel te nemen, aan de door Hans Wijers en Richard Krajicek bedachte sportieve activiteiten. Voorafgaand aan deze verplichte lichamelijke oefeningen krijgt onze jeugd van de jarige koning een ontbijtje voorgeschoteld.

jumbo-ontbijtDe JUMBO Supermarkten mogen zich inmiddels Hofleverancier noemen van dit ongezonde en inmiddels fel bekritiseerde ‘Obesitas Ontbijt’, dat hoofdzakelijk wordt vormgegeven door de verderfelijke voedings multinationals als Unilever, Heinz en Ferrero. Deze tijdbom van hapklare suikers, voor onze in de groei zijnde jeugd, word uiteindelijk door een doosje van Smurfit Kappa opgeleukt.

insectenspreadWaar vorig jaar het Koninklijk JUMBO Ontbijt nog royaal met Calvé pindakaas, Venz hagelslag en Nutella chocopasta werd belegd, zal de JUMBO Supermarkt komend jaar de kindermondjes, onder de noemer: ‘Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes’, wellicht weten te verrassen met een broodje Meelworm, Insecten-Spread en Sprinkhagelslag.

Zou VVD-staatssecretaris van Onderwijs en Cultuur, Sander Dekker zich net zo veel zorgen maken over de kwaliteit van ons onderwijs als hij doet over het amusement bij de Publieke Omroep, dan zou ‘Lichamelijke Opvoeding’ in het wekelijkse lesrooster van de basisschool weer gymzalen kunnen vullen met gezond bewegende kinderen… Maar voor de VVD en onze koning is dat niet nodig en kan sport en bewegen eenvoudig worden teruggebracht tot één dag verplichte ‘Koningsspelen’ inclusief een Koninklijk JUMBO Ontbijt.

De enige die van deze commerciële en fantasieloze Koningsspelen gaat profiteren, is de Koninklijke JUMBO Supermarkt zelf, die naast de kip ook van de Meelworm en Sprinkhaan straks een kiloknaller weet te maken.

 

 

De Rede van de Troon

TroonredeHet is de derde dinsdag van september en het toegestroomde publiek heeft zich al vroeg langs de afgezette route geïnstalleerd. Bij het passeren van de gouden koets klinkt er géén euforistisch gejuich of gejubel. Zelfs geen rood-wit-blauw in de lucht of op de wangen. Terwijl het koningspaar de menigte toewuift, draait het volk de koning massaal en zwijgend de rug toe. Zelfs de waxinelichthouder-gooier, die deze dag niet langer in hechtenis hoeft, geeft aan dit stil protest zijn voorkeur.

Het ooit zo eensgezinde Oranjegevoel heeft plaats gemaakt voor protest. Protest tegen het kabinet dat zichzelf boven de wet plaatst en gezinnen ‘s nachts uit huis haalt en opsluit. Protest tegen de grove bezuinigingen op de gezondheidszorg en daarmee de meest kwetsbare in onze samenleving aan hun lot over laat. Protest tegen een kabinet dat discrimineert, asielzoekers opsluit of in het ongunstigste geval zonder pardon het land uitgooit.
‘Wij pikken het niet langer!’, lees ik op een spandoek tussen de zwijgende menigte.
Een tekst die ongetwijfeld ook moet slaan op het egocentrische graai-gedrag voor de buitensporige luxe privé aankopen van koning Willem-Alexander. Ook een protest tegen een kabinet dat achter het buitensporig geweld van Israël in de Gaza staat…….

Ik schrik wakker als Maxima, na de balkonscène als laatste de paleisdeur in het slot trekt en realiseer mij dat ik alles moet hebben gedroomd want ik zie dat het volk, jubelent achter de hekken, alweer uitziet naar het volgende optreden van de koning en de koningin. Het betuigen van hun medeleven aan de nabestaanden op de zoveelste, door de overheid uitgeroepen, Nationale HM17-Rouwsoap van 10 november in de RAI. …Want zowel Willem-Alexander als Mark Rutte weten dat een volk in tranen niet zal protesteren.
Wat is toch de rede van de troon… En geloofd u nog in sprookjes…?

De Villa van de Koning II

Koning hapt koekTerwijl Mark Rutte met zijn kabinet in spijkerbroek, op uitnodiging van Henk Kamp informatief met de benen op tafel zit tijdens een ‘Heidag’ in een Achterhoeks landgoed, en Ronald Plasterk nog wat onwennig met het looprekje van Jetta Klijnsma rondsjouwd, omdat Jetta nog niet weet dat vijf wielen beter is dan drie en daarom vastloopt in het grindbed op de parking van dit ludieke landgoed in Diepenheim, heeft de minister van Veiligheid, Ivo Opstelten informatief, schaamteloos en in het geniep onze schatkist weer een half miljoen euro lichter gemaakt door extra grondaankoop bij de Griekse villa van de koning.
Willem-Alexander en zijn uitkeringsgezinnetje zou met de extra hekken die daarop geplaatst worden beter beveiligd zijn…(?)
Vice minister-president,
Lodewijk Asscher leidt de nieuwsgierige verslaggevers moeiteloos om de Twentse tuin en brabbelt, met zichtbaar vermoeide ogen, over groei van banen en economie…. Gaaap… Het kussengevecht met de overige leden van het kabinet, de nacht ervoor, heeft hem duidelijk niet onberoerd gelaten.
Wanneer zou onze koning beseffen dat ook zíjn koek een keer op is? (Lees ook ‘De villa van de Koning’ deel I)

De Villa van de Koning

De omstreden vakantie villa van Willem-Alexander aan de Griekse kust en de extravagante aankopen staan, naast het riante inkomen van dit uitkeringsgezinnetje uit Wassenaar, in schril contrast met de toenemende armoede in Nederland en de groeiende behoefte aan voedselbanken.
De ‘Participatiemaatschappij’, waar Willem-Alexander het in zijn eerste troonrede over had, lijkt voor hem vorm gekregen te hebben en betekend dus om vooral goed voor jezelf te zorgen.
Evenals onze PvdA/VVD-regering, zet ook het koningshuis in op ‘Welvaart’ en helaas niet meer op ‘Welzijn’…
(Lees ook ‘De villa van de Koning’ deel II)
De volgende video bevat mogelijk schokkende beelden…

Translate »
UA-51714988-2