SNS Bankrovers 2.0

Dat ondanks de crisis en het overeind houden van noodlijdende banken door de overheid, nog geen eind lijkt te zijn gekomen aan het schaamteloos gegraai van onze top-bankiers, was deze week in kleine lettertjes te lezen in het jaarverslag van de SNS bank.
Vastgoed-crimineel van het eerste uur en nu top-bankrover van SNS-Property, Hans Copier ontving het afgelopen jaar voor zijn halfjaarlijkse aanwezigheid een bedrag van 220.000 euro… Mocht hij, of één van zijn medebestuurders vroegtijdig het veld ruimen, kan hij nog eens een jaarsalaris van 320.000 euro mee naar huis nemen.

Ook SNS directievoorzitter Ernst-Jan Boers ontving, van deze in 2013 van de ondergang geredde SNS-Reaal, en nu volledig eigendom van de Staat, een ontslagpremie van 250.000 euro.
Opmerkelijk is dat Ernst-Jan Boers op zijn eigen Linkedin-site vermeldt dat hij nog tot februari 2014 directievoorzitter van SNS Bank was. Volgens bronnen binnen de bank zou hij na zijn vertrek als topman nog vijf maanden lang verschillende ‘klussen’ hebben afgerond. In die periode kreeg hij zijn oude salaris doorbetaald, maar die doorbetaling staat dus los van de vertrekpremie.

PvdA Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem…. ‘Foutje bedankt…?!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *