Sla alarm tegen TTIP!

Ewald Engelen (foto herman vogel)Sla alarm tegen TTIP!
Waren er in mei dit jaar nog een handje vol demonstranten naar Amsterdam gekomen om hun bezorgdheid te uiten over het omstreden TTIP-handelsverdrag tussen de VS en de EU, afgelopen zaterdag 10 oktober waren er al meer dan 7000 mensen naar de hoofdstad gekomen om alarm te slaan tegen TTIP.

Ook in Praag, Warschau, Helsinki, Madrid, Brussel, München waren duizenden mensen op de been om hun afkeer tegen dit TTIP-handelsverdrag kenbaar te maken.
In Berlijn waren er die zaterdag zelfs meer dan 50.000 demonstranten!

Mensen boven Multinationals!
Het TTIP-handelsverdrag (Transatlantisch Trade & Investment Partnership), maakt dat multinationals de absolute macht krijgen en onze autonome zeggenschap op elk gebied bij het Europese Hof kunnen aanvechten.

Vogel TV was er 10 oktober bij en deed verslag van deze innoverende dag die begon op het Jonas Daniël Meijerplein en na een lange stoet door de binnenstad, eindigde op een zonnig maar strijdlustig Museumplein.
Sprekers en tegenstanders, zoals financieel geograaf en publicist Ewald Engelen liet daar, net als de Parlementariërs, Agnes Jongerius (PvdA) en Bas Eickhout (GroenLinks) geen spaan heel van TTIP.

Tweedekamerlid Jasper van Dijk (SP) en fractievoorzitter Marianne Thieme (PvdD) maar ook Sieta van Keimpema (Dutch Dairyman Board), Geert Ritsema (Milieudefensie), Ronald Schönberger (De Groenen – Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek) e.a. beloofde de demonstranten er alles aan te doen om dit TTIP-handelsverdrag in de kiem te smoren.

Agnes Jongerius legde met haar quote de zenuw bloot van haar eigen Partij van de Arbeid. “Als je de openbaarheid schuwt, moet je het niet raar vinden dat ik achterdochtig ben!”.

Hieronder het meest complete video-verslag.

Lees ook: http://hermanvogel.nl/ttip
Externe en relevante link:
http://stopttip.nl

 

2 gedachten over “Sla alarm tegen TTIP!

 1. De meeste mensen hebben nog nooit gehoord van TTIP en degenen die er wel van hoorden, weten niet wat het inhoudt. Dus hier enkele voorbeelden.

  In de Verenigde Staten van Armoede worden kippen na de slacht in een badje van chloor ondergedompeld om salmonella tegen te gaan. Als je de kip uit de winkel haalt en hem in stukken snijdt, lubbert het vel er zo van af.

  In Europa zijn 1700 chemische stoffen verboden om in make-up te stoppen. In Amerika? 11 (elf).

  Een Nederlandse meneer was in 1998 in Idaho bij een aardappelboer. Op het land staan automatische sproeiers waar water, kunstmest en pesticiden uit komen. Als er gespoten is, mag de boer VIER dagen niet buitenkomen, zo giftig zijn de pesticiden. Als de aardappelen zijn geoogst, moeten ze 6 weken in een loods blijven liggen tot ze naar de fabriek kunnen. De giftige dampen kunnen dan uitwasemen.

  Protesteren tegen al die wetten en wetjes, verdragen en andere liberale onzin heeft geen zin. Een betere manier is om de bevolking duidelijk te maken dat stemmen op een liberale partij alleen maar nadelen en een hoop ellende oplevert. Maar ja, als de media ons steeds weer voor de gek houden en CDA en D66 een “middenpartij” noemen, wat wil je dan nog? Wie gaat er eens de waarheid vertellen? Maar zelfs de SP weigert keihard om eens een beetje les te gaan geven.

  http://www.isditvrijheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *