Mark Rutte op Oorlogspad

Nu Nederland al meer dan een jaar onophoudelijk bommen gooit op mogelijke IS-doelen in Irak, heeft onze premier Mark Rutte als reactie op de recentelijke terreuraanslagen in Parijs van 13/11, nu openlijk de oorlog verklaart aan de Islamitische Staat.

Opmerkelijke spierballentaal voor een regering die kortgeleden uit de mond van VVD-minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert ons (en de IS) nog liet weten dat de Hollandse-bommen op zijn….

Zou deze strijdretoriek van een Mark Rutte, die ons ooit liet weten geen visie te hebben, dan enkel bedoelt zijn om de wind uit de populistische zeilen van de PVV te nemen…? ….Of is het opnieuw een poging om zijn eigen asociale binnenlandse politiek te verdoezelen…?

Doorgaan met het bombarderen van onschuldige gezinnen in het Midden-Oosten lijkt voor de meeste wereldleiders het enige antwoord op deze barbaarse aanslagen in de Franse hoofdstad en zal de vluchtelingenstroom alleen maar doen toenemen.
Dat de daders van deze recente aanslagen voor een groot deel gezocht moet worden in de eigen regio (zoals Molenbeek in Brussel en andere kansarme buitenwijken van de grote steden), geeft naar mijn idee al aan dat nóg meer bommen gooien in deze ‘zandbak’, op termijn niet het gewenste resultaat zal opleveren.

Hypocrisie
Terwijl de hele wereld na de gebeurtenissen in Parijs (net als na de aanslag op Charlie Hebdo van begin dit jaar) zijn afschuw uitspreekt en nabestaande rouwen om hun geliefden bij de met bloed besmeurde terrasjes in Parijs, komt in Turkije de G20-top bijeen.
Hartelijk verwelkomt door de Turkse dictator Tayyip Erdogan, zeggen de wereldleiders gezamenlijk een einde te willen maken aan de terreuraanslagen van IS.
In deze zelfde G20-top schuift net zo makkelijk de koning van Saoedi-Arabië, Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed aan, die het helemaal niet zo nauw neemt met de mensenrechten en door vele gezien wordt als één van de grootste financierders van IS en daarmee indirect schuldig is aan hun terreurdaden.

Het participatie-beleid van Kabinet Rutte II heeft er niet alleen toe geleid dat iedereen aan zijn eigen lot wordt overgelaten maar heeft de kloof tussen de welgestelde en de kansarme in onze samenleving op alle fronten groter gemaakt.
Het ‘wegzetten’ van minderheden, discriminatie, het preventief afpakken van paspoorten en verwerpelijke uitspraken uit heden en verleden van onze gekozen volksvertegenwoordigers, zijn niet de tools die een samenleving dichter bij elkaar zal brengen maar radicalisering gemakkelijk in de hand werkt. Een minuut stilte met de vlag half stok is dus net zo hypocriet.

Geheugen opfrissen
Rob Oudkerk (PvdA-Wethouder van Amsterdam, 2002): ‘Wij hebben hier ook Kut Marokkanen’.
Hans Spekman (PvdA-Tweede Kamerlid, 2008): ‘We moeten Marokkaanse jongeren vernederen’.
Mark Rutte (VVD-Minister president, 2010): ‘Met een paar ferme tikken mag je een inbreker je huis uit slaan’.
Diederik Samsom (PvdA-Tweede Kamerlid, 2011): ‘Marokkanen hebben monopolie op overlast’.
Lodewijk Asscher (PvdA-Vice-minister president, 2013): Waarschuwt ons voor de komst van Oost-Europeanen met: ‘Code Oranje’.
Eberhard van der Laan (PvdA-Burgemeester van Amsterdam, 2014): Zette het leger in tegen de overlast in Amsterdam-Noord.
Geert Wilders (PVV-Tweede Kamerlid, 2014): ‘Ik ga zorgen voor Minder Marokkanen.
Bart Nieuwenhuizen (VVD-Hoofdofficier van Justitie, 2014): Zegt na de overval op het juweliersechtpaar in Deurne. ‘Zelfverdediging, noodweer… Zaak gesloten!’.
Ivo Opstelten (VVD-Minister van Veiligheid en Justitie, 2014): Maakt ons en onze Burgemeesters bang voor Jihadstrijders‘We gaan ze allemaal oppakken!’.
Fred Teeven (VVD-Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie, 2014): Roept de bevolking op om melding te maken van Jihadisten in hun buurt.
Hans de Boer (CDA voorman van het VNO-NCW, 2015): Noemde de honderdduizenden werkzoekende in ons land; ‘Labbekakken’.
Mark Rutte (VVD-Minister president, 2015): ‘Nederlandse Jihadisten kunnen in Syrië of Irak beter sneuvelen dan terugkeren’.
Ahmed Aboutaleb (PvdA-Burgemeester van Rotterdam, 2015): ‘Als je het hier niet leuk vind, dan rot je maar op!’.

Vluchtelingen
De honderdduizenden vluchtelingen van de afgelopen maanden hebben inmiddels bewezen dat onze Europese Unie op drijfzand berust en iedere volksvertegenwoordiger zich lijkt te scharen achter het ‘Hekwerk van Sybrand’.
Zouden de tegenstanders van deze naar Nederland vluchtende ontheemden zich realiseren dat óók deze mensen vluchten voor de kogels op ‘Syrische terrasjes’, dan zouden zij met open armen ontvangen worden en hier een veilig onderkomen vinden.
Hoeft Mark Rutte niet op oorlogspad en kan wat mij betreft de Nederlandse vlag in TOP.

 

3 gedachten over “Mark Rutte op Oorlogspad

 1. We gaan collectief blijkbaar steeds beter begrijpen welk “spel” er gespeeld wordt.
  https://www.youtube.com/watch?v=ltV-zdKdpDA (22 minuten)
  https://www.youtube.com/watch?v=shXvaLMBOKI (1½ minuut)

  Multicultureel samen leven is geen eenvoudige kwestie, laten we dat beseffen. Over het integreren (zo we dat al willen) gaan zeker een paar generaties heen. Maar wanneer dat zo confrontatief moet, zoals nu, dan komen er gegarandeerd grote problemen, al ben je nog zo humaan. De culturele en de geloofsverschillen zijn immers immens.

  Wat gaat er gebeuren als we diverse landen “door elkaar” gooien? Als we nationaliteiten door een mengen? Wat gebeurt er als we de organen en andere onderdelen van ons lichaam (lever, nieren, bloedvaten, botten, …) gaan mixen? Wat dan?

  Wisten wij dat er gedurende de afgelopen eeuw drie plannen zijn opgesteld om de rassen met elkaar te vermengen?
  https://www.youtube.com/watch?v=FM7X2R-pu1s#t=611 (minuten 10-15)

  En al die ellende over de hoofden van al die burgers heen!
  De elite die de burgers tegen elkaar tracht op te zetten; terwijl de elite middels CIA/Navo/IS[IS]/enzovoort zélf de oorlogen beginnen en in stand houden!

  Laten we evenwichtigheid in ons eigen bewustzijn bewaren; laten we dat “spel” van de machtswellustelingen doorzien. Dán maken we ons zelf daar geen onderdeel van.

  Zei vrouwe Maxima een paar jaar geleden niet: “Ik heb de Nederlandse nationaliteit/cultuur gezocht, maar ik heb haar niet kunnen vinden”?
  De elite wíl het nationale gevoel de wind uit de zeilen nemen, álle wind! Waarom?

  1. Waarom? Verdeel en heers. Daarom. Simpel toch?

   Door meerdere bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, zorg je er voor dat die bevolking blijft stemmen op partijen die “hullie” (wie dat dan ook zijn) wel eens een lesje zullen leren. Dat deze partijen allemaal werken volgens de liberale ideologie en dus IEDEREEN die geen miljonair is, te grazen zullen nemen, neemt men dan blijkbaar voor lief. Als “hullie” maar flink worden aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *