Labbekak Hans de Boer

‘Labbekakken’. Zo noemde VNO-NCW-voorman Hans de Boer (CDA) de honderdduizenden Nederlanders die zonder werk en afhankelijk zijn van ons sociale zekerheidsstelsel, hun hoofd boven water proberen te houden.

Deze ooit zelf uit de Friesche klei gestoken Christen, zei gisteren in de Volkskrant; ‘…dat uitkeringstrekkers en zelfs de hoogopgeleide ‘Labbekakken’, de handen maar uit de mouwen moeten steken en lekker in het zonnetje met de radio aan Asperges uit de grond moeten trekken’.

En of Hans de Boer daarmee nog niet genoeg haat gezaaid had, pleit deze doorgeschoten Aspergepunt, om de bijstandsuitkeringen verder omlaag te brengen….

Nu net bekend is geworden dat 25 procent van de Nederlanders geen geld heeft om op vakantie te gaan, worden ze door Hans de Boer nog eens schaamteloos weggezet als Sullen, Lummels en Slappelingen, als we de definitie van het zelfstandig naamwoord; ‘Labbekak’ er op na slaan.
Na de vergelijkbare ‘Snotneus’-uitspraak van Fons de Poel weten we inmiddels wat de gevolgen kunnen zijn en dat ook deze KRO-evangelist daarvoor nooit meer Brandpunten zal krijgen.

Was deze Christelijke Aspergekop eerder gestoken geweest dan had hij überhaupt nooit het licht gezien.
Sterker nog: Zou Hans de Boer nu afstand doen van al zijn vet-betaalde bijbaantjes en nevenfuncties, zouden er tientallen van zijn ‘Aspergestekers’ een goed belegde boterham hebben.

De kortzichtigheid van Hans de Boer zijn stenentijdperk-opvattingen, over een samenleving waar al lang niet meer voor iedereen betaald werk is, zijn niet alleen weinig constructief en onvoorstelbaar van iemand met de meeste nevenfuncties van Nederland en net zo seizoensgebonden als de Asperge.
‘Aan het werk ‘Labbekakken’ en ga lekker Asperges steken in de ‘Aalmoestuin’ van Jetta Klijnsma!’

[Eén van de nevenfuncties van Hans de Boer is Adviseur bij KPMG afdeling: ‘Caribbean’……]

 

7 gedachten over “Labbekak Hans de Boer

 1. Zeer kernachtig toegelicht, die “vergissing” van Hans, Herman!

  “Sterker nog: Zou Hans de Boer nu afstand doen van al zijn vet-betaalde bijbaantjes en nevenfuncties, zouden er tientallen van zijn ‘Aspergestekers’ een goed belegde boterham hebben”
  Exact!

  Heb je ooit! Zó´n onvoorstelbaar grote arrogantie!
  Hans´ uitspraak is een projectie van zijn eigen innerlijk. De man heeft dus blijkbaar geen enkele zelfwaardering en compenseert dit (althans, tracht dit te compenseren) door anderen compleet onderuit te halen. Met uiteraard een averechts effect, omdat hij met de bewuste uitspraak SLECHTS zijn eigen kleinheid demonstreert.

  Hoe rechtser (VVD, CDA, D’66, PvdA, GL), hoe arroganter?

  P.s.
  Bijna 100 jaar geleden, voorspelde Keynes reeds dat de mensheid rond deze tijd kon volstaan met 2 (!) dagen werken per week om de maatschappij volledig in stand te kunnen houden!
  http://www.npo.nl/nieuwsuur/27-03-2013/NPS_1220516 (de Skidelsky’s)
  (6 min.: 33.25-39.45)

  En dan ook nog de pensioenleeftijd omhoog brengen! Wat een ónvoorstelbare domoren.

 2. Hahaha. Mooi plaatje.

  Wat een woord, labbekakken. Je moet er maar op komen.

  Ik las eerst lamzakken, kakkerlakken, leasebakken, plantenbakken.

  Moeilijk te onthouden. Even wennen dus.

  1. Ja, scrabble punten,

   ik moest zo verschrikkelijk lachen om dit plaatje, dat ik moest schudden. Zo’n hoofd is natuurlijk ideaal voor dit soort digital graphics.

   Ik kwam op deze site via de site van Steve Brown.

   Dit is ook een goeie site, doorgaan !

 3. Meneer de zakkenvuller H. de Boer (what’s in a name) vindt dat de hoogopgeleiden in de bijstand maar asperges moeten gaan steken. Hij vergeet voor het gemak dat ZIJN leden (werkgevers) weigeren om hun personeel, hoog of laag opgeleid, een vaste baan te geven. Zodat 3 miljoen flexwerkers elke 2 jaar en 2 maanden (2 maanden WW) een nieuwe baas moeten zoeken. Alsof dat zo makkelijk is.
  By the way: geen enkele politieke partij kan mij vertellen waar die onzin goed voor is. En dus: afschaffen die achterlijke flexwet.

  Liberalisme betekent: de overheid zorgt alleen voor politie, justitie en het leger. De rest laat men aan “de markt” over. Het resultaat van deze kortzichtige achterlijke middeleeuwse (nachtwakersstaat) politiek is over de hele wereld hetzelfde: extreme armoede en ellende. En deze twee zorgen weer voor nog veel meer negatieve bijwerkingen. Liberalisme is de wet van de jungle, het recht van de sterkste, survival of the fittest. Lang leve de vrijheid. Alhoewel.

  http://www.isditvrijheid.nl

 4. Carribean = Eufemisme voor: piraterij, roversnesten, belastingfraude, witwassen, drugshandel, wapenhandel, bedrijfsspionage, staatsgrepen, corruptie, chantage, oplichting, huurmoordenaars en smokkel.

  K.P.M.G. = Kleptocratie, Piraterij & Malversatie Groep

 5. Sommige mensen krijgen uitslag van het woord nivellering. En Hans de Boer? Denkt en Gedraagt hij zich als een [gelijk]waardig mens?

  http://www.mstsnl.net/bellamy/index-1.htm

  Geciteerd hieruit voor Hans (c.s.):
  “Een economie van de gelijkheid werkt volgens het principe van ‘gun een ander alles wat je jezelf ook gunt’. Dit is in de praktijk niets anders dan de christelijke naastenliefde.”

  Maar het dient uiteraard niet bij “gunnen” te blijven; hier dient naar gestreefd (!) te worden, vanuit een oprecht hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *