Hoe Green is Greenpeace ?

Greenpeace logo

Sorry
Als reacties op zijn reisgedrag meldde Greenpeace directeur Pascal Husting: ‘Dit is inderdaad slechte publiciteit voor Greenpeace en ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan de mensen die ons steunen’.
Nu ook wij in het Westen de ‘sorry-cultuur’ hebben geaccepteerd, lijkt een ieder met zijn misstappen te kunnen blijven zitten en neemt daarmee niemand meer zijn verantwoordelijkheid.
Voor de reputatie en geloofwaardigheid van Greenpeace zou het natuurlijk beter zijn als Pascal Husting, zegt een onfortuinlijke inschattingsfout te hebben gemaakt en opstapt.

vliegtuig
Verhoging

Eind vorig jaar verhoogde Greenpeace nog zijn contributie met 200%. De meer dan 10.000 donateurs konden wel bezwaar maken, maar voor een ieder die niet reageerde werd deze verhoging automatisch doorgevoerd. Volgens het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) is dit niet verboden maar zou wel voor de nodige irritatie kunnen zorgen bij de goedwillende donateur die deze milieubeweging een warm hart toedraagt. 

Het is misschien een beetje flauw om te zeggen dat er door deze contributie-verhoging nu opeens voldoende geld bij Greenpeace in kas was om de directie te kunnen laten vliegen i.p.v. de trein te nemen, dus doe ik dat niet.

Onderstaande CO2-uitstoot-tabel, zoals op de website van Greenpeace afgebeeld, laat zien waar het ‘vliegtuig’ voor hun staat als het gaat om de CO2-uitstoot.

CO2-uitstoot

 Ga naar de inleiding van dit artikel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *