De Grote Frans Timmermans Show

Heel Nederland lijkt weg te lopen met onze oud-minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans. Vooral na zijn meeslepende zes minuten durende ‘One Man Show’ in de VN-Veiligheidsraad konden de aanwezige toehoorders het maar nauwelijks drooghouden. Dit valse sentiment zou van hem dé Messias maken waar ‘Rouwend Nederland’ zich als makke volgelingen maar graag huilend bij aan zouden sluiten. Frans Timmermans zette het Nationaal Rouwen op de kaart. Wat deze zomer begon langs de A1, met een uitzinnig rouwende menigte met bloemen op de vluchtstrook, werd dit massale verdriet recentelijk nog eens dunnetjes opgepakt in de gemeente Haaksbergen, waar de inwoners een stille tocht liepen voor de slachtoffers die waren gevallen doordat een auto met veel te grote wielen op een veel te kleine parkeerplaats het publiek in was gereden. Waarom….?

Inplaats van een mandaat af te dwingen, om de crash site van de neergestorte MH17 veilig te stellen voor een grondig onderzoek en het bergen van de slachtoffers, zoals zijn Australische collega Julie Bishop dat meteen deed, spaarde Frans Timmermans liever Air Miles, door voor overleg, eindeloos tussen New York en Kiev te vliegen om daarmee zijn ego uit te venten en zijn Facebook up-to-date te kunnen houden.
Het was zijn eigen ijdelheid wat Frans Timmermans uiteindelijk de das om deed, door bij iedere gelegenheid de toedracht van deze Russische terreurdaad naar zijn eigen hand te zetten en daarmee de nabestaande respectloos en schofferend met een kluitje in het spreekwoordelijke riet achter te laten.
Uit de officiële regeringsverklaring over de toedracht van de ‘ramp’, als wel in het eerste onderzoeksrapport, wordt met geen woord gesproken over een ‘raket’, als mogelijk wapen en oorzaak van het neerstorten van Malaysian vlucht MH17.

In het televisie programma Pauw praatte de zelfingenomen ijdeltuit Timmermans zijn mond voorbij door Jeroen Pauw erop te wijzen dat alleen híj weet hoe het allemaal is gegaan, door de aanwezigheid van de ‘raket’ te bevestigen.
‘Voor één passagier aan boord van de Boeing 777 zou er zelfs nog tijd geweest zijn om een zuurstofkapje op te zetten toen hij de ‘raket’ zag naderen’, aldus de fantaserende Timmermans. Hij verzint het niet alleen, maar veel erger nog, realiseert Frans zich niet wat deze ‘onthulling’ voor de nabestaande betekende. De dag erop kon hij dan ook niet anders dan openlijk zijn excuses maken.

Nu deze PvdA minister met zijn ‘Grote Frans Timmermans Show’ zichzelf naar Brussel heeft weten te acteren, lijken de nabestaande van de MH17 hun Messias te zijn kwijtgeraakt en te zijn overgeleverd aan wat Mark Rutte over de zaak los wil laten. Volgens Rutte zou de onderste steen boven komen, maar met de Oekraïense winter in aankomst zou die onderste steen straks wel eens ondergesneeuwd kunnen zijn.
In Brussel zal Frans Timmermans nog veel van zijn acteertalent laten zien. Mogen de oliekannetjes in de restaurants en het vermogen van uw nieuwe stofzuiger dan inmiddels in Brussel ‘goed geregeld’ zijn, de exacte inhoud van een theezakje en de verplichte invoer van fluoriserende hesjes voor motorrijders staan nog op de rol.  …Zet hem op Frans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *